Tilbage

Pastinakkage

Ingredienser

  • 3 pastinakker, ca. 250 g
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 175 g usaltet smør
  • 250 g sukker
  • 1 dl gylden sirup
  • 3 mellemstore æg
  • 250 g hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1/2 tsk. stødt ingefær
  • 1 knivspids stødt nellike
  • 1 knivspids fint salt
  • 1 æble
  • 50 g valnødder
  • Flormelis til pynt

Instruktioner

Skræl pastinakkerne og riv dem.
Riv appelsinen og pres saften af den.
Smelt smør, sukker og sirup i en gryde og afkøl.

Pisk æggene i.
Sigt mel, bagepulver og krydderier over og fold det i.

Hak valnødderne groft og vend dem i dejen sammen med pastinak, det revne æble, appelsinsaft og -skal. Kom dejen i en smurt springform, der er ca. 20 cm i diameter, og bag kagen ved 180º i ca. 1 time.

Tjek med en kødnål, om den er gennembagt.