Pastinakkage
Ingredienser
- 3 pastinakker, ca. 250 g
- 1 usprøjtet appelsin
- 175 g usaltet smør
- 250 g sukker
- 1 dl gylden sirup
- 3 mellemstore æg
- 250 g hvedemel
- 3 tsk. bagepulver
- 1 tsk. stødt kanel
- 1/2 tsk. stødt ingefær
- 1 knivspids stødt nellike
- 1 knivspids fint salt
- 1 æble
- 50 g valnødder
- Flormelis til pynt
Instruktioner
Skræl pastinakkerne og riv dem.
Riv appelsinen og pres saften af den.
Smelt smør, sukker og sirup i en gryde og afkøl.
Pisk æggene i.
Sigt mel, bagepulver og krydderier over og fold det i.
Hak valnødderne groft og vend dem i dejen sammen med pastinak, det revne æble, appelsinsaft og -skal. Kom dejen i en smurt springform, der er ca. 20 cm i diameter, og bag kagen ved 180º i ca. 1 time.
Tjek med en kødnål, om den er gennembagt.