Tilbage
Ungarsk Gullasch

Ungarsk Gullasch

4 personer
En simreret.......

Ingredienser

  • 4 løg
  • 3 gulerødder
  • ½ rød peberfrugt
  • 2 fed hvidløg
  • ½ chili
  • 2-3 spsk. svine- eller andefedt eller olivenolie
  • 600 g oksekød i terninger (bov, yderlår, inderlår, klump eller mager tykkam)
  • 2-3 spsk. hvedemel
  • salt og peber
  • 1 stor spsk. mild paprika
  • 1 tsk. rosenpaprika
  • 1 tsk. knust kommen
  • 1 tsk. knust spidskommen
  • 1 laurbærblad
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 dåse hakkede, flåede tomater
  • 1-2 dl vand
  • 1 lille tsk. sukker

Instruktioner

Gør grøntsagerne i stand.
Skær løgene i tynde både og gulerødderne i terninger.
Hak peberfrugt, chili og hvidløg meget fint.

Svits alle grøntsagerne i halvdelen af smeltet fedtstof i en gryde.
Tag grøntsagerne op og kom resten af fedtstoffet i gryden.

Vend kødet i mel krydret med salt og peber.
Lad fedtstoffet blive godt varmt og brun så kødet grundigt ad to omgange.
Pas på fedtstoffet ikke branker.
Tag kødet op og hæld stegefedtstoffet ud.
Læg kødet tilbage i gryden og tilsæt grøntsagerne de to slags paprika og kommen, laurbærblad, tomatpure, tomater og vand samt salt, peber og sukker.
Lad gullaschen simre i ca 2 timer- til kødet er mørt. Server kartoffelmos til.
--------------------------
TIP:
Retten i sig selv kan sagtens spises med bare en godt stykke brød til...........