Tilbage

Farserede porrer

4 personer
Med bagte gulerødder......
og persillekartofler

Ingredienser

  • 500 g hakket svinekød
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1 dl sødmælk
  • ½ dl hvedemel
  • 3 porrer
  • rasp til panering
  • smør og olie til stegning
  • ---------------------------
  • 50 g smør
  • 600 g gulerødder
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 50 g hasselnødder
  • ------------------------------
  • 800 g små kartofler
  • ½ bundt persille

Instruktioner

Rør kødet sammen med salt og peber.
Pil og riv løget, og rør det i.
Tilsæt æg, mælk og mel, og rør farsen godt sammen.
Bring en gryde med letsaltet vand i kog.
Rens porrer, og skær hver porre i 3 aflange stykker, så du får i alt 9 stykker.
Læg porrestykkerne i det kogende vand i 4-5 minutter, til de er let møre, men ikke udkogte.
Afdryp i en sigte, og tør dem i et rent viskestykke.

Del farsen i 9 portioner.
Form hver portion fars til en rulle omkring et stykke porre, og vend rullen i rasp.
Steg de farserede porrer i smør og olie på en pande.
------------------------------------------
BAGTE GULERØDDER MED BRUNET SMØR:
Smelt smør i en lille gryde, og lad det lige så stille blive brunt.
Tag gryden af varmen, og lad smørret bundfælde.
Tænd ovnen på 200°.
Skræl gulerødder, og skær dem i stave og vend med olie, salt og peber.
Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i 20 minutter, til de er møre med lidt bid.
Rist hasselnødder i 5 minutter på en tør pande- nulr hinderne af nødderne, og hak nødderne groft.
-----------------------------------------------
Anret de bagte gulerødder på et fad.
Tag det klare brunede smør, som ligger øverst i gryden, op med en ske, og dryp det ud over gulerødderne.
Drys med hasselnødder.........
------------------------------------
Server med små kogte kartofler , drysset med hakket persille.