Tilbage

Hakket oksekød med låg

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 løg, 125 g
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk olie
  • 1 spsk tørret rosmarin/timian/oregano eller Herbes de Provence
  • 1 dåse flåede tomater
  • salt
  • peber
  • ---------------
  • 1 kg kartofler
  • ca. 300 g rodfrugter (pastinak, selleri, persillerod-hvad man lyster
  • 1 spsk smør
  • 2-3 tsk stødt muskatnød,
  • Salt og peber
  • ---------------
  • 1 dl revet parmesan

Instruktioner

Skræl kartofler og selleri og skær dem i mindre stykker.
Kog kartofler og rodfrugter møre i vand uden salt og mos dem med lidt af kogevandet og smør.
Smag til med muskatnød, salt og peber.

Pil løg og skær det i små tern.
Pil hvidløg og hak det fint.
Varm olie i en gryde ved middel varme, steg løg og hvidløg til de er klare.
Smag til med salt og peber.

Tilsæt kød, salt, peber og krydderier og lad det brune til alt har skiftet farve.
Tilsæt de flåede tomater, skru ned til lav varme, læg låg på og lad retten simre i 20 minutter.

Tænd ovnen på 180 grader.

Hæld kødsovsen i et ovnfast fad.
Fordel mosen over.
Fordel revet ost hen over retten og stil den i ovnen i 15 minutter til den er blevet let gylden.