Tilbage

Kanellapper

2 slags

Ingredienser

  • 250 gram hvedemel
  • 25 gram gær
  • 1 dlmælk
  • 100 gram smør
  • 1½ spsk. kanel, stødt
  • 2 tsk kardemomme
  • 2 spsk. brun farin
  • 1 stk æg
  • 50 gram sukker
  • 150 gram chokolade (mørk eller lys)

Instruktioner

Lun mælken i en gryde og lad 50 g smør smelte ud i det - lad det køle ned, til det er lunkent.
Opløs gær i mælken og tilsæt 1 spsk. kanel, kardemomme, brun farin og ægget.
Bland godt sammen.
Tilsæt hvedemelet og ælt grundigt sammen - vend herefter dejen ud i køkkenbordet og ælt den med lidt mere mel, indtil den har en sammenhængende konsistens, som ikke klistrer.
Lad dejen hæve i 45 minutter.
Bland 50 g smør med 1/2 spsk. kanel til remoncen.
Riv desuden chokoladen på et fint rivejern, så det er klar til udrulningen -
Del dejen i to og rul dem ud til aflange rektangler.
Fordel remoncen på den ene og chokoladespånerne på den anden.

Fold en kant på omkring 5 centimeter på den lange side og fortsat ovenpå hinanden, indtil den er foldet sammen som en 'firkantet' pølse.
Skær ca 15 stykker ud af dejen og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl eventuelt med lidt mælk eller æg.

Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 15 minutter.