Tilbage
Marmor-kage

Marmor-kage

Ingredienser

  • 200 g Hvedemel
  • 200 g smør eller margarine
  • 200 g sukker
  • 2 tsk vanillesukker
  • 4 hele æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk kakao
  • 1 dl mælk eller fløde

Instruktioner

Rør blødgjort fedtstof og sukker til det er let og luftigt.

Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.

Sigt Hvedemel,vanillesukkerog bagepulver sammen, og kom det i dejen. Rør kun til dejen er ensartet.

Tag ⅓ af dejen fra og rør kakao og mælk eller fløden i.

Anbring den lyse dej i en smurt og meldrysset bageform (2 liter), og fordel kakaodejen ovenpå. Så får kagen det rigtige marmorerede udseende, mens den bages som sandkage.

Bagetid:
Ca. 1 time i en forvarmet ovn ved 175° C (varmluft 150° C) på ovnens nederste rille.