Tilbage
Indbagt mørbrad

Indbagt mørbrad

Ingredienser

  • 4 plader butterdej
  • 600g Svinemørbrad, afpudset
  • Fars:
  • 400g hk flæsk
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 1 Æg
  • 1 Løg
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 tsk. Paprika
  • 1 tsk. Salt
  • Peber
  • ½ dl mælk
  • -----------------
  • Farsen kan tilsættes krydderurter/soltørrede tomater/champignon........ hvad man nu lyster!

Instruktioner

Butterdej tøs op.

Sener og hinder skæres af mørbraden. Herefter brunes den på pande i olie. Den krydres med salt og peber. Mørbraden lægges til afkøling.

Farsen røres sammen med mel, æg, finthakket løg, knust hvidløg, paprika, salt og peber.

Butterdejen rulles sammen til en plade på ca. 30 cm på hver side.
Halvdelen af farsen kommes midt på butterdejspladen.

Mørbraden kommes ovenpå, og resten af farsen pakkes omkring mørbraden.
Butterdejen lukkes ind over fars og mørbrad, så der dannes en pakke.

Pakken lægges i et smurt ildfast fad eller en smurt bradepande.
Pensles herefter med mælk.
Bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 1 time.

Serveres med kogte kartofler og en sovs man kan li'.... f.eks. paprika/porrer-sovs