Fransk citrontærte med marengs
Ingredienser
- 50 g grahamsmel
- 125 g hvedemel
- 1 knsp. salt
- 1 spsk. sukker
- 75 g koldt smør
- ca. 3 spsk. mælk
- -------------------------
- CITRONCREME
- fintrevet skal af 2 usprøjtede citroner
- saft af 2 citroner (1 dl)
- 1½ spsk. hvedemel
- 125 g flormelis
- 1 dl mælk
- 3 hele æg
- 3 æggeblommer
- 50 g smør
- ---------------------------
- MARENGS
- 3 æggehvider
- 150 g sukker
- 1 tsk. citronsaft
Instruktioner
Tærtebund:
Bland de 2 slags mel, salt og sukker i en skål.
Skær det kolde smør i tynde skiver, og smuldr det i melet.
Tilsæt mælk, og ælt dejen hurtigt sammen.
Klap dejen til en flad cirkel; pak den ind i husholdningsfilm, og læg på køl i ca. 30 minutter.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en cirkel på ca. 30 cm i diameter, og læg den i tærteformen. Tryk dejen forsigtigt ud i formen, skær overskydende dej væk. Prik dejen med en gaffel, og stil den på køl i 30 minutter. Bag den derefter i en 200° varm ovn i ca. 20 minutter (180° varmluft), til den er bagt helt færdig. Tag tærteformen ud af ovnen, og lad den køle af.
---------------------------------------------------------------------
Citroncreme:
Pisk citronskal, citronsaft, mel, flormelis, mælk, æg og æggeblommer sammen i en gryde, og kog cremen godt igennem under piskning.
Skær smør i små tern, og pisk det i cremen.
Fordel cremen i den bagte tærtebund, og sæt på køl.
---------------------------------------------------------------------
Marengs:
Pisk æggehviderne skummende med en elpisker.
Tilsæt 4 spsk. sukker og citronsaft, og pisk videre, til æggehviderne er helt stive.
Vend resten af sukkeret i med en ske.
Kom marengsen i en sprøjtepose med en stor, stjerneformet tylle, og sprøjt marengsen op på hele tærten.
Bag tærten i ovnen ved 250° i ca. 10 minutter, til marengsen er gyldenbrun.