Tilbage

Monkey Bread

snask fra USA

Ingredienser

  • Gærdej:
  • 3 dl mælk
  • 100 g blødt smør
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 100 g rørsukker
  • 5 g salt
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 500 g hvedemel
  • -----------------------
  • Kanelkaramel:
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 100 g rørsukker
  • 100 g blødt smør
  • ----------------------
  • Kanelsukker:
  • 2 spsk. stødt kanel
  • 100 g rørsukker

Instruktioner

Gærdej:
Lun mælk og smør ved svag varme, så smørret smelter.
Hæld det over i en skål, og rør gæren ud i det.
Tilsæt æg, sukker, kardemomme og salt, og pisk det sammen.
Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen bliver fast.
Ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter, gerne på røremaskine, til den er helt glat og skinnende.
Lad dejen hæve 1 time i skålen.

Kanelkaramel:
Smelt kanel, sukker og smør i en gryde.
Lad det simre under omrøring, til sukkeret er smeltet.
Tag gryden af varmen.

Kanelsukker: Bland kanel og sukker i en skål.

Gærdej, fortsat:
Tril dejen til små kugler på størrelse med golfbolde.
Rul boldene i kanelsukker, og fordel dem i en springform beklædt med bagepapir.
Hæld karamellen over.
Lad brødet efterhæve i 15 minutter.
Forvarm ovnen til 175° varmluft.
Bag brødet i ovnen i 45 minutter, til det er gennembagt og flot gyldent.
Servér brødet, mens det stadig er lunt.