Tilbage

One-pot-pasta caprese med kødboller

4 personer

Ingredienser

  • 500 g cherrytomater
  • olivenolie
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 tsk. salt
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 æg
  • ------------------------------
  • PASTA I TOMATSAUCE
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • ½ spsk. tørret oregano
  • ½ spsk. tørret basilikum
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dåser hakkede tomater
  • ½ l vand
  • 1 spsk. rødvinseddike
  • 400 g pastaskruer
  • 250 g frisk mozzarella

Instruktioner

Tænd ovnen på 200°.
Skyl tomaterne, vend dem i olie, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Rør kødet med salt. Hak eller riv løget helt fint, og pres hvidløgsfeddene.
Skyl og hak persillen.
Rør løg, hvidløg, persille og æg sammen med kødet til en fars.
Form små runde kødboller, og fordel dem på bagepladen sammen med tomaterne.
Sæt pladen i ovnen i ca. 15 minutter, til kødbollerne er næsten gennemstegte, og tomaterne rynkede.
--------------------------
PASTA I TOMATSAUCE:
Pil og hak løg og hvidløg.
Steg det i olie i en gryde, som kan tåle at komme i ovnen, og tilsæt oregano, basilikum, salt og peber. Hæld hakkede tomater, vand og rødvinseddike i gryden, og lad det koge op.
Tilsæt pastaskruer, sæt låg på gryden, og lad det simre i ca. 15 minutter, indtil pastaen er al dente. Smag saucen til, og vend derefter kødboller og bagte tomater i saucen.
Fordel mozzarella revet i mindre bidder over retten i gryden, og sæt den i ovnen i 5-10 minutter ved 200°, indtil osten er smeltet.

TIP:
Har du ingen gryder, som kan tåle at komme i ovnen, så hæld retten over i et ovnfad, før den sættes i ovnen.