Tilbage
Kylling/kartofler i fad

Kylling/kartofler i fad

4 personer

Ingredienser

  • 500 gram kyllingebryst
  • 1 stort rødløg
  • 2 porrer
  • 3 gulerødder
  • 400 gram kartofler
  • 3 teskefulde paprika
  • 1 teskefuld tørret oregano
  • ½ l madlavningsfløde
  • Salt og peber

Instruktioner

Kyllingebrystfileter skæres i strimler, som brunes godt af på en pande med lidt olie.
Krydr med et par teskefulde paprika, salt og peber.

Læg derefter kyllingestykker i et ildfast fad eller en bradepande.

Rødløg snittes fint og porrer skæres i skiver.
Gulerødder og kartofler snittes i tynde skiver (jeg har brugt mandolinjern)
Fordel nu halvdel af løg og porrer over kyllingekødet, og læg derefter gulerødderne på som et lag.
Drys en teskefuld paprika på sammen med en teskefuld tørret oregano.
Krydr også med lidt salt og peber.

Læg så resten af løg og porrer på og slut af med et lag kartoffelskiver.

Hæld madlavningsfløde ved og krydr med en smule mere salt og peber.
Stil fadet med kylling i flødesovs ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i en ½ time.