Blommepie
Ingredienser
- Dej:
- 200 g mel
- 50 g mandler--smuttede og blendede
- 125 g smør
- 2 spsk sukker
- ½ dl kærnemælk eller creme frâiché
- ---------------------------------
- Fyld:
- 500 g blommer
- sukker efter smag
- 1 spsk maizena
- ½ tsk kanel (eller stødt ingefær)
- Æg til pensling
Instruktioner
Bland mel og mandler i en skål og smuldr smørret heri.
Tilsæt sukker og kærnemælk/creme frâiché og saml dejen.
Læg den kølig en times tid......
Udsten blommerne og bland dem med sukker og kanel/ingefær og maizena.
Rul to tredjedele af dejen ud og beklæd en smurt tærteform med dejen.
Læg blommerne på dejbunden-rul resten af dejen ud og læg den over som låg.
Tryg kanterne godt sammen og lav nogle ridser i "låget" med en skarp kniv.
Pensl pien med sammenpisket æg og bag den ved 200° i 25-30 minutter i miderste rille.
Server pien lun eller kold med flødeskum!