Tilbage

Blommepie

4-6 personer

Ingredienser

  • Dej:
  • 200 g mel
  • 50 g mandler--smuttede og blendede
  • 125 g smør
  • 2 spsk sukker
  • ½ dl kærnemælk eller creme frâiché
  • ---------------------------------
  • Fyld:
  • 500 g blommer
  • sukker efter smag
  • 1 spsk maizena
  • ½ tsk kanel (eller stødt ingefær)
  • Æg til pensling

Instruktioner

Bland mel og mandler i en skål og smuldr smørret heri.
Tilsæt sukker og kærnemælk/creme frâiché og saml dejen.
Læg den kølig en times tid......

Udsten blommerne og bland dem med sukker og kanel/ingefær og maizena.

Rul to tredjedele af dejen ud og beklæd en smurt tærteform med dejen.
Læg blommerne på dejbunden-rul resten af dejen ud og læg den over som låg.
Tryg kanterne godt sammen og lav nogle ridser i "låget" med en skarp kniv.

Pensl pien med sammenpisket æg og bag den ved 200° i 25-30 minutter i miderste rille.

Server pien lun eller kold med flødeskum!