Tilbage

Flødekartofler- med bacon og porrer

4 personer

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 1 pakke bacon
  • 2 porrer
  • 5 dl fløde
  • 1 ½ dl mælk
  • 2 tsk tørret timian
  • salt
  • peber

Instruktioner

Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver på ca. 2-3 mm.
Kom dem op i en skål med vand, imens de øvrige ingredienser forberedes.

Steg bacon sprød på en pande.
Rens imens porrerne grundigt, og snit dem i tynde ringe.
Steg dem sammen med baconen ved middel varme i 5-10 minutter, til de begynder at falde lidt sammen og blive bløde.

Hæld fløde og mælk på panden og tilsæt timian.
Smag til med salt og peber.
Lad det simre ved svag varme i 10 minutter.

Hæld vandet fra kartoflerne, og læg et lag kartoffelskiver i et ildfast fad.
Hæld lidt af flødeblandingen over.
Gentag, til der ikke er flere kartofler tilbage, og hæld så resten af fløden over.

Bag flødekartoflerne ved 180 grader i 35-40 minutter, til kartoflerne er helt møre.