Tilbage

Kylling Tikka Masala

4 personer

Ingredienser

  • 520 g kylling inderfilt
  • 1 dl natural yoghurt
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. garam masala
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1/2 tsk. chiliflager
  • 2 fed hvidløg
  • 5 cm ingefær
  • ------------------------------
  • Sauce:
  • 2 spsk. smør
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. garam masala
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 dl vand
  • 1 hønse boullionterning
  • 70 g tomatpure
  • 500 ml madlavningsfløde
  • smages til med salt
  • Serveres med ris eller naanbrød

Instruktioner

Marinade
Skær kylling i store mundrette bidder.
Vend kylling i yoghurt, krydderier, citronsaft og fint presset hvidløg og ingefær
Vend marinaden godt rundt i en skål og stil den i køleskabet i mindst 30 min.
Marinaden kan sagtens stå natten over og give smag til kødet

Hæld marinaden med kødet i et ildfastfad og bag det i ovnen ved 200 graders varme i ca. 20-25min eller til kødet er gennemstegt, og overfladen er blevet let gylden
---------------------------
Sauce:
Hak løg og hvidløg og steg det i en gryde medsmør til løgene bliver bløde og glasagtige
Tilsæt krydderier og steg yderligere i et par minutter
Tilsæt kylling med marinaden, vand, tomatpure og boullion terning
Lad saucen koge op og lad den simre under låg ved lav varme i ca. 15-30min
Tilsæt fløde til saucen, lad det langsomt koge op, og smag til med salt