Tilbage

Stifado

Græsk gryderet

Ingredienser

  • 500 g skært oksekød
  • 300 g skalotteløg
  • 1 spsk smør
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 spsk rødvinseddike
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 spsk tomatpuré
  • 2 spsk brun farin
  • 1 terning oksebouillon
  • 1 kanelstang
  • ½ tsk spidskommen
  • 1⁄2 tsk salt
  • 1⁄2 tsk peber
  • 1 spsk timian
  • 2 laurbærblade
  • 1 dl rødvin

Instruktioner

Oksekødet skæres i tern.
Skalotteløgene pilles og en tredjedel af dem skæres i skiver.
Smelt smøret i en gryde og brun kødet
Tag det brunede kød op af gryden.
Svits de hele skalotteløg til de har fået farve, og tag dem derefter op af gryden.
Svits nu løgskiverne i gryden.
Læg kødet tilbage i gryden og tilsæt de hakkede tomater, farin,rødvinseddike, tomatpuré, bouillonterning, salt, kanelstang og krydderier.
Hvidløg presses og tilsættes.

Lad stifadoen koge under låg i en times tid.
Tilsæt de hele skalotteløg og rødvin, og lad det simre endnu en times tid.
Tag laurbærbladene og kanelstangen op, smag til og server med løse ris, salat og brød.
---------------------
Retten kan også laves med lam........