Tilbage
Havregrynssmåkager

Havregrynssmåkager

25 stk

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 100 g havregryn
  • 1 æg
  • 125 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver

Instruktioner

Tænd ovnen på 200° C.
Smelt smør i en lille gryde – den skal ikke brune, kun smelte.
Vend havregrynene i den smeltede smør, og lad det trække, mens du laver resten af dejen.

Pisk æg og sukker tykt og skummende med et piskeris.
Tilsæt vaniljesukker, hvedemel og bagepulver, og vend rundt, til det er blandet godt.

Vend til sidst havregryn og smør i dejen.

Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt dejen på med en lille ske .
Sæt maks. 9 kager på en bageplade af almindelig størrelse.

Bag kagerne i 8-10 minutter, til de begynder at blive brune i kanten, de må ikke blive for mørke, da de hurtigt kommer til at smage brændt.

Lad dem køle lidt af, så de er nemme at løsne, inden du kommer dem over på en rist og lader dem køle helt af.
Kom kagerne i en kagedåse med tilhørende tætsluttende låg, når de er kølet helt af.