Gratin med oksekød og kartofler
Ingredienser
- 400 gram hakket oksekød
- 1 stort løg finthakket
- 2 fed hvidløg
- 3 gulerødder i små tern
- 3 spiseskefulde soltørrede tomater hakkede
- 1 spiseskefuld balsamicoeddike
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 lille dåse tomatpasta
- 2,5 deciliter madlavningsfløde
- 4 kviste timian el 2 tsk tørret timian
- lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- ------------------
- 4 store kartofler (evt bage-) rives groft
- 1 stort løg finthakket
- 2 æg
- 2 spiseskefulde majsstivelse
- salt og friskkværnet peber
Instruktioner
Brun oksekødet i lidt fedtstof.
Tilsæt løg, hvidløg,gulerødder og soltørrede tomater-g lad det brune med i 2 minutter.
Kom balsamico ved sammen med hakkede tomater, tomatpasta, timian og madlavningsfløde.
Smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.
skræl og rive kartofler og komdet i en skål med finthakket løg. Kom æg og majsstivelse i, og krydr med salt og friskkværnet peber. Rør godt sammen.
Smør et ildfast fad ,og fordel kødsovsen i fadet.
Derefter fordeles indholdet med de revne kartofler forsigtigt over kødsovsen i et jævnt lag.
Bag din kartoffelgratin med oksekød i ca. 30 minutter midt i en 200 grader varm ovn.