Kylling med kartofler/porrer/gulerod i ovn
Ingredienser
- 400 gram kartofler delt i både
- 3 store gulerødder i store stykker
- 3 porrer i skiver
- 1 spsk timian
- 1 dusk persille - hakket
- ½ dl mælk
- 1 bouillonterning høns
- 3 deciliter fløde
- 2 teskefulde majsstivelse udrørt i en smule koldt vand
- 2 teskefuld sennep eller lidt mere
- et skvat citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 4 stk. kyllingebryst delt i halve
- 8 skiver bacon
Instruktioner
Fordel kartofler, gulerødder og porrer i et smurt ildfast fad.
Vend timian, persille, salt og peber.
Gi bouillonterning,mælk og fløde et opkog, og jævn med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.
Smag til med sennep, citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Hæld saucen over grøntsagerne i fadet.
Stil fadet ind i en 200 grader varm ovn i 30 minutter.
Imens vikles baconskiver om kyllingen.
Efter de 30 minutter tages fadet ud af ovnen, og kyllingestykkerne med bacon lægges øverst i fadet.
Retten steges nu færdig i ovnen i yderligere ca. 30 minutter.