Tilbage
Chokoladekage med frosting

Chokoladekage med frosting

Laves gerne dagen før!

Ingredienser

300 g Hvedemel (ca. 5½ dl)
250 g Sukker (ca. 3 dl)
3 spsk Kakaopulver
3 tsk Vaniljesukker
2 tsk Bagepulver
1 tsk Groft salt
½ l Kakaoskummetmælk
100 g Smør - smeltet
----------------------------
Chokoladefrosting:
100 g Blødt smør
100 g flormelis (ca. 2 dl)
75 g Mælkechokolade (ca. 30% kakao) - smeltet
3/4 dl Piskefløde 38%
--------------------------
Pynt:
f.eks: jordbær, marengs, flødeskum, små chokoladekiks, mokkabønner, vindruer...........

Instruktioner

Tænd ovnen -175 grader

Bland mel, sukker, kakaopulver, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen.
Pisk kakaomælk i de tørre ingredienser lidt efter lidt.
Pisk til sidst det smeltede smør i dejen.
Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en springform (20-22 cm i diameter). Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen -Ca. 1 time og 15 min

Tag kagen ud af ovnen. Lad den køle helt af i formen på en bagerist.
Tag kagen ud af formen og fjern bagepapiret.

Del kagen i to med en brødkniv, så du får to ens, flade kagebunde.
----------------------
Chokoladefrosting
Pisk smør og flormelis lyst og luftig.
Pisk i en tynd stråle den smeltede chokolade i smørblandingen. Tilsæt til sidst fløde og pisk til frostingen er ensartet og blød.
Smør kagebunden med ca. halvdelen af chokoladefrostingen.
Læg kagebundene med chokoladefrosting ovenpå hinanden på et kagefad . Tryk kagen let sammen. Fordel et tyndt lag frosting på siderne og skrab det af igen, mens du kører fadet rundt.

Smør det sidste frosting på toppen og pynt kagen med ovenstående foreslag