Tilbage

Jordbærmoussekage

Begynd dagen før!

Ingredienser

3 Æggehvider
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
75 g Kartoffelmel (ca. 1 dl)
60 g Hvedemel (ca. 1 dl)
1 tsk Bagepulver
3 Æggeblommer
---------------
Karamel-Mandelsplitter:
85 Sukker (ca. 1 dl)
½ dl Vand
125 g Mandelsplitter
----------------------------
Jordbærmousse:
3 blade Husblas
250 g Friske jordbær
1 spsk Sukker
1½ dl jordbærmarmelade
3½ dl Piskefløde
2 tsk revet appelsinskal (usprøjtet)
½ dl appelsinsaft
---------------------------
Pynt:
150 g Ren, rå ren, rå marcipan
1 dl Jordbærmarmelade
2½ dl Piskefløde 38%

Friske jordbær i halve
Friske citronmelisseblade

Instruktioner

Tænd ovnen ved 150 grader

Pisk æggehviderne stive.
Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min.
Bland de 2 slags mel og bagepulver sammen og vend det (drysset gennem en sigte) i de stiftpiskede æggehvider sammen med æggeblommerne.

Kom dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter).
Bag bunden midt i ovnen ved 150 grader i 40 minutter.
Lad formen stå ca. 10 min. på en bagerist.
Vend forsigtigt bunden ud og lad den køle helt af.

Flæk bunden i 3 lag, fx med en skarp kniv.
--------------------------
Mandelsplitter
Bring sukker, vand og mandelsplitter i kog i en pande.
Kog ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1½ min.
Skru ned til jævn varme og kog i yderligere ca. 1½ min., eller til mandlerne er tørre og smuldrende.
Spred mandlerne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af.
------------------------------
Jordbærmousse
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Del jordbærrene i kvarte og drys dem med sukker.
Bland marmelade og piskefløde sammen i en skål.
Pisk det til et let skum og vend appelsinskal i.
Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved.
Smelt den i en skål i vandbad.
Afkøl husblassen med appelsinsaft. Kom den afkølede husblas i flødeskummet under omrøring.
Vend jordbær med sukker i og stil blandingen i køleskabet til den begynder at tykne.

Sådan samler du jordbærmoussekagen
Læg kagen sammen i den rengjorte springform, således: Læg først en bund i formen.
Fordel ca. 3 spsk af de ristede mandler på bunden og dernæst halvdelen af jordbærfyldet.
Så endnu en bund, ca. 3 spsk mandler og resten af jordbærfyldet.
Slut med den sidste bund og stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.

Sådan pynter du jordbærmoussekagen
Fjern ringen af springformen - skær evt. først med en kniv langs kanten. Vend forsigtigt kagen ud på et fad, så bunden vender opad.
Rul marcipanen ud til en rund plade (ca. 22 cm i diameter) og læg den på kagen.
Bland marmelade og piskefløde sammen i en skål og pisk det til et let skum.
Smør lidt af skummet i et tyndt lag på kanten af kagen.
Pres forsigtigt de resterende mandelspitter fast i flødeskummet.
Kom resten af flødeskummet i en sprøjtepose og pynt jordbærmoussekagen på toppen.
Slut med de halve jordbær og citronmelisseblade.