Tilbage
Svensk Julekage

Svensk Julekage

Ingredienser

  • 100g Blødt smør
  • 125 g Sukker (ca. 1½ dl)
  • 3 Æg
  • 175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
  • 1½ tsk Bagepulver
  • 1tsk Vaniljesukker
  • 1 pose Brunkagekrydderi (ca. 20 g)
  • 1 dl Kvark 0,3%
  • ½ dl Vand
  • ------------
  • Glasur eller frosting.

Instruktioner

Tænd ovnen på 175 grader

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem hvert.
Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og brunkagekrydderi. Vend det forsigtigt (drysset gennem en sigte) i æggeblandingen sammen med kvark og vand.
Hæld dejen i en smurt sandkageform (ca. 1½ liter).

Bag kagen ,ca 35 minutter , nederst i ovnen og lad den køle af på en bagerist.

Kom glasur eller frosting på kagen blandet ned en anelse marmelade.