Tilbage
Citronkage

Citronkage

Svampet og nem!

Ingredienser

  • 150 gram blødt smør
  • 150 gram sukker
  • 3 æg
  • 2½ dl. tykmælk, yoghurt el ymer
  • 250 gram hvedemel
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 økologisk citroner brug usprøjtede citroner, når citronskallen bruges.
  • ---------------
  • 250 gram flormelis ca.
  • Citronsaft eller kogende vand
  • Pynt: Revet citronskal

Instruktioner

Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
Pisk smør, sukker og vanilje hvidt. Brug køkkenmaskine eller elpisker.

Tilsæt æg et af gangen. Pisk godt efter hvert æg.
Skyl citronerne og riv skallen groft og stil til side (vigtigt: brug øko-citron).

Pres citronerne og tilsæt halvdelen af citronsaften til dejen. Resten gemmes og pensles på kagen straks den kommer ud af ovnen.
Tilsæt tykmælk
Bland bagepulver med hvedemel og tilsæt. Vend dejen forsigtigt med en dejskraber, til melet er udrørt
Pensl en springform med smeltet smør og hæld dejen heri.
Bag citronkagen nederst i ovnen i minimum ca. 35-40 minutter v. 175 grader varmluft.

Kagen er færdig når den er gylden og når der ikke længere hænger dej ved den strikkepind/gaffel du stikker i.
Drys den revne citronskal på straks inden glasuren tørrer.