Tilbage

H. C. Andersen kage

En Amo opskrift

Ingredienser

  • 125 gram mælk skal være kold
  • 30 gram gær
  • 400 gram hvedemel
  • 50 gram sukker
  • 200 gram smør skal være blødt
  • 2 æg
  • Remonce
  • 150 gram sukker
  • 150 gram smør
  • 1 teske kardemomme en lille teske - halv
  • Pynt
  • 25 gram smør
  • 2 spiseskefulde sukker

Instruktioner

Rør gæren ud i den kolde mælk.
Vej hvedemel og sukker af, og kom det i røreskålen, og sæt dejkrog på maskinen.
Ælt dejen.
Tilsæt også blødt smør i mindre stykker og to æg.
Ælt dejen cirka otte minutter ved middel hastighed.
Virk dejen op og lad den hvile i 30 minutter.

Rør remonce sammen af sukker, smør og lidt kardemomme.
Virk op igen og del dejen i et stykke på ca. 300 gram, og tre stykker på hver ca. 185 gram.
Trilles til kugler.

Smør et ildfast fad eller bradepande (ca. 30 gange 20 centimeter).

Rul det store stykke dej ud, så det dækker bunden af det ildfaste fad.
Læg dejen i fadet og træk den en centimeter op ad siden.
Smør ca. 100 gram remonce ud på bunden.
Tag en af de tre mindre kugler og rul den ud i længde med fadet og med en bredde på cirka 15 centimeter.
Smør en tredjedel af den resterende remonce på og rul sammen til en roulade.
Gør det samme med de to andre dejkugler, og læg derefter alle tre "roulader" i fadet ovenpå dejen i bunden. Rouladerne lægges på den lange led i fadet, og der er lidt afstand imellem dem.
Med en saks klippes nu et snit for hver anden centimeter i rouladerne, og hver snip foldes skiftesvis til højre og venstre.
Læg et viskestykke over og lad din H.C. Andersen kage hvile i 30 minutter.
Pensles med smeltet smør og drysses med sukker.

Bag kagen ved 200 grader almindelig over- og undervarme i cirka 25 minutter. Hold øje med at kagen ikke bliver for mørk, hvis din ovn varmer for hårdt.