Tilbage
Makron-snitter

Makron-snitter

Ingredienser

  • Kagebund:
  • 225 gram hvedemel
  • 100 gram sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 125 gram smør
  • 2 æggeblommer
  • Marmelade og marengstop
  • 1-1½ dl syltetøj hindbær, blåbær ell. anden lidt syrlig syltetøj
  • 225 gram flormelis
  • 100 gram knuste makroner
  • 2 æggehvider skal ikke piskes

Instruktioner

Bland mel, sukker og bagepulver. Smuldr smørret i.
Tilsæt æggeblommer og saml dejen til en kugle

Beklæd en bageform med bagepapir- ca 22x30 cm.
Pres dejen ud i kageformen og bag nu kagebunden 15 minutter v. 175 grader varmluft.

Klargør fyldet imens. Knus makronerne fint og bland dem med flormelis og æggehvider (æggehviderne skal ikke piskes)
Rør makronmassen sammen med en ske.

Tag kagebunden ud af ovnen.
Indstil ovnen på 200 grader med over/under -varme (ingen varmluft)
Fordel syltetøjet på kagebunden. Vurder selv hvor meget, da det kommer an på hvor flydende marmeladen er....
Fordel makronmassen på toppen af kagen i små klatter. Sukkermassen fordeler sig under bagningen. Sæt kagen i ovnen og bag den 15-20 minutter igen (v. 200 grader.)

Kagen er færdig, når den er sprød og gylden på toppen.
Marengsen krakelerer lidt på toppen, men den "flader" lidt ud, når den køler af.

Lad kagen afkøle, før du skærer den ud i små snitter