Tilbage
Napoleons-hatte

Napoleons-hatte

15 stk

Ingredienser

  • 150 gr hvedemel og lidt ekstra til udrulning
  • 75 gr flormelis
  • 1 nip salt
  • 100 gr koldt smør skåret i tern
  • 1 æg - delt i blomme og hvide
  • 200 gr marcipan
  • 25 gr flormelis
  • 100 gr mørk chokolade

Instruktioner

Kom hvedemel, flormelis og salt i en skål og smuld smørret ud i blandingen. Saml dejen med æggeblommen.

Lad dejen hvile koldt i ca 30 minutter.

Riv marcipan på et rivejern, og kom det i en skål sammen med flormelis og æggehviden.
Ælt sammen til en lind marcipanmasse - (det er nemmest at bruge hænderne og ikke en maskine).

Rul mørdejen ud på et meldrysset bord od udstik 15 runde cirkler med en diameter på ca 8 cm.

Tril marcipanmassen til 15 kugler og læg en kugle på midten af hvert stykke mørdej. Fold dejen op omkring marcipanen på 3 steder og giv den et lille tryk, så den bliver siddende.
Bag napoleonshattene ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i ca 15 min, indtil de er gyldne.

Lad napoleonshattene afkøle på bageristen. Smelt chockoladen og dyp herefter bunden i mørk chokolade og stil kagerne på et stykke bagepapir, indtil chokoladen er tør.

Kagerne kan holde sig i ca 5 dage. De kan fryses.