Napoleons-hatte
Ingredienser
- 150 gr hvedemel og lidt ekstra til udrulning
- 75 gr flormelis
- 1 nip salt
- 100 gr koldt smør skåret i tern
- 1 æg - delt i blomme og hvide
- 200 gr marcipan
- 25 gr flormelis
- 100 gr mørk chokolade
Instruktioner
Kom hvedemel, flormelis og salt i en skål og smuld smørret ud i blandingen. Saml dejen med æggeblommen.
Lad dejen hvile koldt i ca 30 minutter.
Riv marcipan på et rivejern, og kom det i en skål sammen med flormelis og æggehviden.
Ælt sammen til en lind marcipanmasse - (det er nemmest at bruge hænderne og ikke en maskine).
Rul mørdejen ud på et meldrysset bord od udstik 15 runde cirkler med en diameter på ca 8 cm.
Tril marcipanmassen til 15 kugler og læg en kugle på midten af hvert stykke mørdej. Fold dejen op omkring marcipanen på 3 steder og giv den et lille tryk, så den bliver siddende.
Bag napoleonshattene ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i ca 15 min, indtil de er gyldne.
Lad napoleonshattene afkøle på bageristen. Smelt chockoladen og dyp herefter bunden i mørk chokolade og stil kagerne på et stykke bagepapir, indtil chokoladen er tør.
Kagerne kan holde sig i ca 5 dage. De kan fryses.