Vælg fuldkorn

Vi spiser meget mere fuldkorn nu end tidligere, dog er der stadig et stykke vej til målet.
Fuldkornsvarianter af brød og kornprodukter er vigtige i dagens måltider, da de indeholder mange vigtige næringsstoffer.
Fuldkorn indeholder mange kostfibre, vitaminer og mineraler.
Fuldkorn mætter rigtig godt.
Det betyder, at du spiser mindre og får lettere ved at holde vægten.
Desuden er fuldkorn godt for fordøjelsen og holder maven i gang.
Når du spiser fuldkorn, er det med til at forebygge blandt andet hjerte-kar-sygdomme, type 2-diabetes og forskellige typer af kræft.
 
Sådan gør du:
 Spis mindst 75 gram fuldkorn om dagen. Fuldkorn finder du i mad, der er lavet af kornprodukter, hvor hele kornet er taget med. 75 gram fuldkorn svarer fx til 2 dl havregryn og en skive fuldkornsrugbrød.
Vælg fuldkorn først – det er nemt, hvis du går efter Fuldkornsmærket, når du køber ind.
 
Fuldkornsmærket er din garanti for et højt indhold af kostfibre og fuldkorn i brød, gryn, mel, morgenmadsprodukter, ris og pasta.
Vælg rugbrød eller andet fuldkornsbrød til madpakken.
 
Du kan vælge fuldkornsris eller -pasta som en del af dit varme hovedmåltid en gang imellem.
 

 

 

 

Sunde tips :

Hjemmebag :

Brug fuldkorn, hvis du bager selv.

Kom gerne lige så meget fuldkornsmel som hvidt mel i dejen.