Tilbage
Dahl (Indisk linsesuppe)

Dahl (Indisk linsesuppe)

Tilberedningstid : 60 Minutter
4 Personer

Ingredienser

  • 5-6 dl grøntsags bouillion
  • 200g røde eller brune linser
  • 2 ds fl tomater
  • 4 fed finthakket hvidløg
  • 2 spsk friskrevet ingefær
  • 1 dl olie
  • 3 tsk karry, 2 tsk spidskommen, 1/2 spsk stødt koriander, 1/2 tsk kardemomme, 1tsk chilflager,( salt

Instruktioner

  1. Steg hvidløg og ingefær i olien, tilsæt karry og de andre krydderier og lad det stege lidt.
  2. Tilsæt tomaterne og lad osaå dem stege lidt med.
  3. Når de begynder at koge ud, kommes linserne (husk at skylle dem) i.
  4. Kom bouillion på så det dækker.
  5. Lad det simre ved svag varme til linserne er møre.
  6. TIden afhænger af type og hvor gamle de er.
  7. Suppen piskes godt ud med et piskeris, eller køres igennem et sigte.
  8. Smag til med krydderier og komevt. mere vend i hvis den er for tyk.
  9. Servers med lidt drænet yogurt , friske koriander og Naanbrø