TilbageRugbrød (uden surdej)
Ingredienser
- 50 g gær
- 2, 5 dl kærnemælk
- 2 dl yougurt naturel
- 1 spsk salt
- 1 spsk honning
- 325 g groft rugmel
- 225 g hvedemel
- 1 spsk olie
Instruktioner
- Opløs gæren i lunken kærnemælk, og tilsæt så den lunkne yougurt.
- Rør salt,honning og rugmel i og rør dejen godt sammen.
- Hvedemelet sigtes i lidt ad gangen, og der æltes til dejen er blød og smidig.
- Tildæk og lad hæve 1 time.
- Dejen formes til et aflangt brød og kommes i en bageform.
- Pensl med koldt vand, prik med en gaffel og efterhæv brødet 45 minutter.
- Bag først 20 minutter ved 200° midt i ovnen.
- Formen sættes nu nederst i ovnen og bages færdig ved 225° i ca. 25 min.
- Vend brødet ud på bageristen og pensl med olie.Pak brødet ind i et rent viskestykke;
- Den er bedst dagen efter...