Tilbage
Brunsvigere

Brunsvigere

Den bedste opskrift!

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 150 g smør
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 2 spsk sukker
  • 350 g mel
  • -----------
  • Fyld:
  • 75 g smør
  • 150 g brun farin
  • 1 spsk sirup
  • 1 spsk kanel
  • 1/2 dl rosiner

Instruktioner

  1. Smelt smørret og bland det med mælken.
  2. Lad det blive fingervarmt og udrør gæren heri.
  3. Tilsæt sammenpiskede æg og sukker.
  4. Rør melet i lidt ad gangen og slå dejen glat.
  5. Lad den hæve tildækket, til den har dobbelt størrelse.
  6. -----------------------------------------------
  7. Fyld:
  8. Rør blødt eller smeltet smør sammen med farin, sirup, kanel og rosiner.
  9. -----------------------------------------------
  10. Saml den hævede dej og kom den i en lille bradepande (30 gange 35).
  11. Lav fordybninger i den, og kom sukkermassen over.
  12. -----------------------------------------------
  13. Lad kagen hæve et kvarter før den bages midt i ovnen ved 225 grader i 15-20 minutter.