Tilbage

Vandbakkelser

8 stk

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 100 g smør
  • 100 g hvedemel
  • Sammenpiskede æg (ca. 2 dl) (200g)

Instruktioner

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bring vand og smør i kog i en gryde.
Kom mel i, på én gang, og rør dejen kraftigt til den slipper gryde og ske.
Kom dejen i en skål og lad den køle af i ca. 5 min.
Pisk kraftigt, lidt efter lidt, ¾ af æggene i dejen.
Tilsæt evt. resten - dejen er blank og skal kunne formes til toppe.

Sæt dejen i 8 toppe på en plade med bagepapir og bag vandbakkelserne midt i ovnen - åbn ikke ovndøren de første 15 min.
Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist.
----------------------------------------------------
Vandbakkelser er en skøn kage som kan fyldes med alverdens lækkerier, fx flødeskum, vaniljecreme, syltetøj, frugtmos osv.