Tilbage

Skinkestang

Den (næsten) gode gamle

Ingredienser

  • 1 spsk smør
  • 1 rød peberfrugt
  • 200 gr flødeost naturel (eller flødeost med smag)
  • 150 gr skinke/hamburgerryg (skåret i tern eller strimler)
  • 1 bdt purløg (klippet)
  • 1 spsk sød sennep eller sennep efter eget smag
  • 1 rulle fersk butterdej
  • sammenpisket æg til pensling
  • salt og peber
  • ------------------------
  • Fyldet kan varieres , alt efter smag.
  • En SMULE frisk spinat i, smager skønt! Ikke for meget-da det ellers bliver for vandet......

Instruktioner

Læg butterdejen på en plade med bagepapir.
Lad butterdejen hvile på køkkenbordet i ca. 10 min.

Lad smørret blive gyldent i en pande.
Steg peberfrugt og løg uden at de tager farve..

Skær skinken i små tern og kom den i en skål sammen med peberfrugt og løg, flødeost, sennep, purløg, salt og peber. Vend alle ingredienserne godt sammen.

Fordel fyldet i en stribe midt på butterdejen. Fold ca. 3 cm op over fyldet i hver ende.

Skær siderne i skrå strimler (ca. 2 cm brede). Fold strimlerne ind over fyldet fra skiftevis højre og venstre side.
Pensl skinkestangen med æg og bag den midt i ovnen.
Lad skinkestangen hvile 15-20 min. og server den lun, fx til frokost, sammen med en grøn salat.
Bagetid
Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.