Crumbledej med marcipan
valgfri frugter
Ingredienser
- 75 g havregryn (grovvalsede)
- 150 g smør, koldt
- 100 g hvedemel
- 100 g marcipan, groftrevet
- 150 g sukker
- 100 g brun farin
- 1 tsk. vaniljesukker
- 100 g grofthakkede mandler
Instruktioner
Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
Smør et ildfast fad med smør.
Skær frugt i mindre tern og fordel dem i fadet. Drys med kanel og vend det godt sammen.
Crumble dej
I en skål blandes havregryn, smør i tern, hvedemel, marcipan, sukker, brun farin, vaniljesukker og grofthakkede mandler. Brug gerne hænderne til at blande det godt.
Fordel dejen over æblerne. Bag kagen i cirka 25-30 minutter.
Nyd kagen mens den er lun – gerne med en klat creme fraiche til....
MUMS!