Tilbage
Pærekage

Pærekage

Ingredienser

  • 200 gram smør blødt
  • 150 gram sukker
  • 3 æg
  • 200 gram hvedemel
  • 1 teskefuld bagepulver
  • 1 teskefuld vaniljesukker
  • 50 gram mørk chokolade
  • 3 pærer
  • 2 spiseskefulde perlesukker
  • 2 spiseskefulde hasselnøddeflager
  • Lidt kanel

Instruktioner

Smør tages ud af køleskabet i god tid, eller blødgøres ved lav effekt i mikroovn. Smørret skal være blødt og ikke smeltet. Kommes i en skål, og røres luftigt med sukker med håndmikser eller maskine.
Rør derefter æggene i et ad gangen.

I en anden skål vejes hvedemel af og blandes med bagepulver og vaniljesukker.
Vend hvedemelet i dejen med en dejskraber, så dejen er let og luftig.

Mørk chokolade hakkes groft.
Pærerne deles i kvarte, kernehuset fjernes og pærerne deles i mindre både

Smør en springform med en diameter på 24 centimer med smør og drys den med sukker. Også op ad siden. Du kan også anvende en bradepande.
Fordel dejen jævnt i springformen.
Stik pærebådene ned i dejen, og drys med lidt perlesukker og hasselnøddeflager. Drys også med en smule kanel. Og drys derefter den grofthakkede chokolade over.

Bag din pærekage i en forvarmet ovn ved 175 °C over- og undervarme, hvor den skal have cirka 45 minutter. Mærk i den med en pind om den er nok, og det er den når dejen ikke hænger ved pinden.

Lad den færdigbagte pærekage køle af, hvorefter den nydes med flødeskum eller en creme fraiche.