Tilbage

Florentinere

Ingredienser

  • 125 gram smør
  • 1 spsk honning
  • 75 gram sukker
  • 25 ml piskefløde
  • 50 gram valnødder
  • 15 gram hasselnødder
  • 15 gram havregryn
  • 1 knivspids salt
  • 50 gram mørk chokolade

Instruktioner

Start med at forvarme ovnen til 180 grader og gør to bageplader klar med bagepapir.
Tag nu en lille gryde og tilføj smør, honning, sukker og piskefløde.

Varm det op og lad det koge sammen, indtil det begynder at tykne og have en temperatur på 120 grader.
Hak halvdelen af nødderne groft og den anden halvdel fint.
Kom dem i karamellen, tilføj også havregryn og salt.
Rør det godt sammen.

Fordel små klatter af dejen på bagepladen med stort mellemrum, da de flyder meget ud.
Bag dem i cirka 10 minutter, eller indtil de er flot gyldne og flade.

Lad dem køle ned. Smelt chokoladen og hæld den over kagerne, lad chokoladen størkne, og så er florentiner klar til servering.