Håkonskager
Ingredienser
- 1 æggeblomme
- 1 vaniljestang eller 1 tsk vanillesukker
- 80 g flormelis
- 200 g smør
- 100 g marcipan
- lidt fintrevet skal af en øko citron
- 250 g hvedemel
- ------------------------------------
- Til kanterne
- 1 æggehvide
- 1 dl perlesukker
Instruktioner
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud.
Fordel dem i flormelis og kom alle ingredienserne til dejen i en foodprocessor og rør dem sammen ved lav hastighed. Det kan også gøres i en skål, så er det nemmest at rive marcipanen og skære smørret i små tern først.
Saml dejen i en god tyk rund stang, som sættes i køleskabet i mindst 2 timer
Pensl dejen med æggehvide hele vejen rundt og rul den godt i perlesukker.
Skær småkagerne ud i cirka 1/2 cm tykke skiver og læg dem på en bageplade med god afstand mellem.
Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i cirka 10 minutter.