Tilbage

Alt i 1- med kylling

Ingredienser

  • 2 kg kartofler I kan nøjes med mindre
  • 700 gram kylling i tern eller kyllingebryst skåret i tern. Svinekød eller kalkunkød kan bruges i stedet. Kød kan udelades
  • olie eller smør til stegning
  • 3-4 løg i tern
  • 3-4 fed hvidløg friskpressede
  • 2 spsk røget paprika almindeligt paprika kan bruges
  • salt/peber retten skal krydres godt
  • 2 røde peberfrugteri tern. Andre grøntsager kan bruges f.eks. broccoli, ekstra gulerødder
  • 2-3 gulerødder i skiver
  • 5 dl fløde piskefløde, kaffefløde, Cremefine ell. lign.

Instruktioner

Skær kyllingebrystet i små tern. Hvis du ikke kan finde et marineret kyllingebryst, så vend kødet i lidt olie og 1 spsk ekstra paprika. Lad det bare marinere i nogle minutter.


Skræl løg og skær i små tern. Svits i olie eller smør. Svits kyllingen med, til den tager farve. Tilsæt hvidløg, paprika, salt og peber.

Skyl peberfrugt og gulerødder og skær dem i stave eller tern. Svits det med på panden, sammen med kyllingen, ved svag varme.

Skræl kartoflerne imens

Skær kartoflerne i tynde skiver og fordel dem i det ildfaste fad/bradepanden., sammen med kyllingen og peberfrugten. Hæld fløde ved og rør godt rundt. Tildæk fadet med stanniol. Sæt fadet i ovnen og tilbered retten ca. 50 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) eller til kartoflerne er møre.

Tag stanniol af de sidste 10 minutter. Retten er færdig, når kartoflerne er møre. Serveres straks f.eks. med flutes og hvidløgssmør til