Tilbage

Cheesecake Klassisk

Ingredienser

  • Bund
  • 150 g. digestivekiks
  • 75 g. smør
  • ------------------------------
  • Fyld
  • 200 g. naturel flødeost
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 3 spsk. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 3 husblas
  • --------------------------
  • 1 glas ribsgele
  • evt 2 husblas

Instruktioner

  1. Start med bunden.
  2. Tænd ovnen på 175°.
  3. Læg kiksene i en frysepose, og knus dem ved at banke på posen med en grydeske eller med en knyttet hånd. Du kan også bruge en blender.
  4. Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med de knuste kiks.
  5. Tryk kiksemassen ud i bunden af springformen.
  6. Sørg for, at overfladen og især kanten er pænt lige.
  7. Bag kiksebunden i ovnen i 10 minutter. Lad den køle helt af i formen.
  8. Osteblandingen: Start med at lægge 3 stk. husblas i blød i koldt vand.
  9. Bland flødeost, flormelis og vanilje og rør det godt sammen.
  10. Pisk din fløde stiv og vend den forsigtigt i flødeostblandingen.
  11. Når din husblas er udblødt, så placerer du det i en lille gryde sammen med 1 spsk. citronsaft.
  12. Tænd for varmen på komfuret og rør rundt i blandingen, indtil husblassen er smeltet.
  13. For at sænke temperaturen en smule på blandingen inden den hældes sammen med blandingen med flødeost og flødeskum, så blandes 2 spsk. af flødeost/flødeskumsblandingen over i din blanding med husblas og citronsaft. Dette røres godt ud, så der ikke er nogen klumper.
  14. Herefter hældes hele husblas-citronblandingen sammen med den resterende blanding af flødeost/flødeskum. Rør det hele sammen forsigtigt med en dejskraber/grydeske (nemmest med en dejskraber).
  15. Når det hele er en ensartet blanding, så hælder du din osteblanding ovenpå kiksebunden.
  16. Sæt din ostekage på køl i 2 timer,
  17. Smelt ribsgeleen i en gryde ved svag varme. Den skal bare være smeltet, ikke brandvarm.
  18. Hæld den smeltede ribsgelé ud på den stivnede ostekage, og drej med det samme springformen rundt med hænderne, så den varme gelé fordeles jævnt ud over hele overflade.
  19. Sæt igen på køl- gerne natten over.